Connection issue when using static ip on local network

Home Forums General Firewall Help Connection issue when using static ip on local network

  • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #29831
    jparouty
    Participant

    I have been using cerberus for several years successfully, but always had the machine running the server (behind a router) get its ip address via dhcp. I want to change the server’s ip address to be a static address, and I can’t make it work. I don’t use the default port 21 for security purposes, instead i use port 28. Anyway, port 28 is forwarded properly on the router, and so is the range of PASV ports (5010-5020). This all used to work before I changed the server’s ip to static. I have the check box for ‘use a different ip address for pasv commands’ and the ip is set to my wan ip provided by my isp, which luckily doesn’t seem to ever change. Any suggestions?

    #35059
    mdj
    Participant

    It depends on what/how/where it is failing. Perhaps this FAQ holds the answer? http://www.cerberusftp.com/faq/troubleshooting.html#Q3

    #35060
    jparouty
    Participant

    i solved my problem, which was not related to cerberus at all. When changing the ip address of my machine to static i omitted to specify the address of the gateway, that’s why it would work on my lan and not from the outside. Duh!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Close Cart

Shopping Cart