Firewall settings?

This forum is for anyone experiencing problems related to their firewall settings. More specifically, anyone experiecing connection issues should take a look at this forum.
Post Reply
stepan
Posts: 1
Joined: Sat May 02, 2009 12:45 am

Firewall settings?

Post by stepan » Sat May 02, 2009 10:25 pm

Hi, When firewall turned off, everything is working fine. When turn firewall on the connection stops at 227 pass (the operation timed out). So there is obviously firewall configuration problem. I tried everything and red a lot online, but no luck. I opened port range 11000-12000 exception under firewall, but I cannot get it to work under firewall. Please help???

here is my log...
May 02 19:21:55 Attempting to detect WAN IP...
May 02 19:21:55 WAN IP detected as xx.xxx.xx.xxx

May 02 19:21:55 Added to Windows Firewall Exception list

May 02 19:21:55 System:
May 02 19:21:55 Number of Processors: 2
May 02 19:21:55 Operating System: Microsoft Windows XP Professional

May 02 19:21:55 Cerberus FTP Server started on 'Compaq6515b'


May 02 19:21:55 Interface 0 listening at 192.168.0.100 on port 21

May 02 19:22:08 0 Incoming connection request on interface 192.168.0.100
May 02 19:22:08 0 Connection request accepted from 208.54.14.77
May 02 19:22:08 0 USER anonymous
May 02 19:22:08 0 331 User anonymous, password please
May 02 19:22:09 0 PASS ***********
May 02 19:22:09 0 Logon failure: The user name did not belong to a valid NT user
May 02 19:22:13 0 530 Not logged in. Username/password incorrect, user disabled, or user logged in too many times
May 02 19:22:13 0 Error closing connection: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
May 02 19:22:13 0 Connection terminated.
May 02 19:22:26 1 Incoming connection request on interface 192.168.0.100
May 02 19:22:26 1 Connection request accepted from 208.54.14.77
May 02 19:22:26 1 USER maddy
May 02 19:22:26 1 331 User maddy, password please
May 02 19:22:26 1 PASS ***********
May 02 19:22:26 1 230 Password Ok, User logged in
May 02 19:22:27 1 OPTS utf8 on
May 02 19:22:27 1 501 Unsupported feature
May 02 19:22:27 1 SYST
May 02 19:22:27 1 215 UNIX Type: L8
May 02 19:22:27 1 SITE help
May 02 19:22:27 1 502 Unknown site command
May 02 19:22:27 1 PWD
May 02 19:22:27 1 257 "/" is the current directory
May 02 19:22:28 2 Incoming connection request on interface 192.168.0.100
May 02 19:22:28 2 Connection request accepted from 208.54.14.77
May 02 19:22:29 2 USER maddy
May 02 19:22:29 2 331 User maddy, password please
May 02 19:22:29 2 PASS ***********
May 02 19:22:29 2 230 Password Ok, User logged in
May 02 19:22:29 2 OPTS utf8 on
May 02 19:22:29 2 501 Unsupported feature
May 02 19:22:30 2 SYST
May 02 19:22:30 2 215 UNIX Type: L8
May 02 19:22:30 2 SITE help
May 02 19:22:30 2 502 Unknown site command
May 02 19:22:30 2 PWD
May 02 19:22:30 2 257 "/" is the current directory
May 02 19:22:31 2 TYPE A
May 02 19:22:31 2 200 Type ASCII
May 02 19:22:31 2 PASV
May 02 19:22:31 2 227 Entering Passive Mode (xx,xxx,xx,xxx,42,248)

User avatar
Serin
Site Administrator
Posts: 1785
Joined: Sat Jan 01, 2005 6:57 pm
Location: United States
Contact:

Re: Firewall settings?

Post by Serin » Wed May 06, 2009 11:57 pm

Have you forwarded the PASV port range from your router to the machine running Cerberus? That is most likely your problem.

http://www.cerberusftp.com/faq/initialsetup.htm#Q2

Post Reply