Page 1 of 1

not working after upgrade to server 2008 R2

Posted: Thu Dec 17, 2009 4:08 pm
by SelArom
I was running cerberus without issue on Windows Server 2008 Standard SP2, however today we upgraded to version R2. Since then, cerberus runs, but does not enable the interfaces. This is the error I'm getting:

[2009-12-17 14:46:07]: SYSTEM [Server] - Windows Server 2008 R2, 64-bit
[2009-12-17 14:46:07]: SYSTEM [Server] -
[2009-12-17 14:46:07]: SYSTEM [Server] - Cerberus FTP Server 3.1.0.3 (x64) - Personal started on 'MCAWEBSRV01'
[2009-12-17 14:46:13]: WARN [Server] - Unable to detect WAN address. Please try again later.
[2009-12-17 14:49:58]: SYSTEM [Server] - Operating system shutdown confirmed - Shutting down the server.
[2009-12-17 14:53:57]: SYSTEM [Server] - Intel(R) Xeon(R) CPU E5430 @ 2.66GHz with 8 processors
[2009-12-17 14:53:57]: SYSTEM [Server] - Windows Server 2008 R2, 64-bit
[2009-12-17 14:53:57]: SYSTEM [Server] -
[2009-12-17 14:53:57]: SYSTEM [Server] - Cerberus FTP Server 3.1.0.3 (x64) - Personal started on 'MCAWEBSRV01'
[2009-12-17 14:54:02]: WARN [Server] - Unable to detect WAN address. Please try again later.
[2009-12-17 15:04:07]: ERROR [Server] - Bind failed: An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions.

[2009-12-17 15:04:07]: ERROR [Server] - Initialize interface error: An operation was attempted on something that is not a socket.

[2009-12-17 15:04:07]: ERROR [Server] - Unable to initialize interface 192.168.22.61
[2009-12-17 15:04:07]: ERROR [Server] - Unable to enable interface 192.168.22.61
[2009-12-17 15:04:08]: ERROR [Server] - Bind failed: An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions.

[2009-12-17 15:04:08]: ERROR [Server] - Initialize interface error: An operation was attempted on something that is not a socket.

[2009-12-17 15:04:08]: ERROR [Server] - Unable to initialize interface 192.168.22.62
[2009-12-17 15:04:08]: ERROR [Server] - Unable to enable interface 192.168.22.62


both these IPs are setup in network connections and I can connect to them via http (those are our website ips) but the connections just won't start on cerberus. the only thing that changed is upgrading to server 2008 r2.

any ideas? thanks!

Re: not working after upgrade to server 2008 R2

Posted: Thu Dec 17, 2009 4:22 pm
by SelArom
oops my mistake, looks like server 2008 r2 enabled the built-in webserver which obviously conflicts with cerberus!

thanks!