IE connect problem

This forum is for anyone experiencing problems related to their firewall settings. More specifically, anyone experiecing connection issues should take a look at this forum.
Post Reply
jellever
Posts: 1
Joined: Fri Aug 13, 2010 3:13 pm

IE connect problem

Post by jellever » Fri Aug 13, 2010 3:48 pm

Hi all,

I just setup my cerberus ftp server(latest version) and most is working but..

If i connect to the server with the internal ip off the server everything is working fine. But when i use the external ip things go wrong. I can connect with ws_ftp ftp client but i can't connect thoug IE.

I get the login window and after filling that in i get "webpage cannot be displayed" page of IE. Ports are correctly forwarded(21,22,pasv 11000-11500), and I tested with firewalls off, no good.

I have searched the forum but didn't find a solution.

Here is my log when trying to connect with IE with my external ip blanked out:

2010/08/13 21:35:49 [10] Incoming connection request on interface 0 at 192.168.1.71
2010/08/13 21:35:49 [10] FTP Connection request accepted from xx.xxx.xxx.xxx
2010/08/13 21:35:49 [10] USER anonymous
2010/08/13 21:35:49 [10] 331 User anonymous, password please
2010/08/13 21:35:49 [10] PASS ***********
2010/08/13 21:35:53 [10] 530 Not logged in. Username/password incorrect, user disabled, or user logged in too many times
2010/08/13 21:35:53 [10] The client closed the connection
2010/08/13 21:35:53 [10] Connection terminated
2010/08/13 21:35:53 [11] Incoming connection request on interface 0 at 192.168.1.71
2010/08/13 21:35:53 [11] FTP Connection request accepted from xx.xxx.xxx.xxx
2010/08/13 21:35:53 [11] USER md023963
2010/08/13 21:35:53 [11] 331 User md023963, password please
2010/08/13 21:35:53 [11] PASS ***********
2010/08/13 21:35:53 [11] Native user 'md023963' authenticated
2010/08/13 21:35:53 [11] 230 Password Ok, User logged in
2010/08/13 21:35:53 [11] CWD /
2010/08/13 21:35:53 [11] 250 Change directory ok
2010/08/13 21:35:53 [11] TYPE A
2010/08/13 21:35:53 [11] 200 Type ASCII
2010/08/13 21:35:53 [11] PASV
2010/08/13 21:35:53 [11] 227 Entering Passive Mode (83,119,242,106,43,73)
2010/08/13 21:35:54 [11] The client closed the connection
2010/08/13 21:35:54 [11] Connection terminated
2010/08/13 21:35:54 [12] Incoming connection request on interface 0 at 192.168.1.71
2010/08/13 21:35:54 [12] FTP Connection request accepted from xx.xxx.xxx.xxx
2010/08/13 21:35:54 [12] USER md023963
2010/08/13 21:35:54 [12] 331 User md023963, password please
2010/08/13 21:35:54 [12] PASS ***********
2010/08/13 21:35:54 [12] Native user 'md023963' authenticated
2010/08/13 21:35:54 [12] 230 Password Ok, User logged in
2010/08/13 21:35:54 [12] CWD /
2010/08/13 21:35:54 [12] 250 Change directory ok
2010/08/13 21:35:54 [12] TYPE A
2010/08/13 21:35:54 [12] 200 Type ASCII
2010/08/13 21:35:54 [12] PASV
2010/08/13 21:35:54 [12] 227 Entering Passive Mode (83,119,242,106,43,74)
2010/08/13 21:35:55 [12] The client closed the connection
2010/08/13 21:35:55 [12] Connection terminated
2010/08/13 21:35:55 [13] Incoming connection request on interface 0 at 192.168.1.71
2010/08/13 21:35:55 [13] FTP Connection request accepted from xx.xxx.xxx.xxx
2010/08/13 21:35:55 [13] USER md023963
2010/08/13 21:35:55 [13] 331 User md023963, password please
2010/08/13 21:35:55 [13] PASS ***********
2010/08/13 21:35:55 [13] Native user 'md023963' authenticated
2010/08/13 21:35:55 [13] 230 Password Ok, User logged in
2010/08/13 21:35:55 [13] CWD /
2010/08/13 21:35:55 [13] 250 Change directory ok
2010/08/13 21:35:55 [13] TYPE A
2010/08/13 21:35:55 [13] 200 Type ASCII
2010/08/13 21:35:55 [13] PASV
2010/08/13 21:35:55 [13] 227 Entering Passive Mode (83,119,242,106,43,75)
2010/08/13 21:37:57 [13] Connection timed out - Shutting down connection...
2010/08/13 21:37:58 [13] Connection terminated

Before i was using bulletproofftpserver and that was working correctly but i wasn't completly happy with it so I stepped over to cerberus. Can someone solve my problem?


Gr. Jelle

User avatar
Serin
Site Administrator
Posts: 1785
Joined: Sat Jan 01, 2005 6:57 pm
Location: United States
Contact:

Re: IE connect problem

Post by Serin » Fri Aug 13, 2010 11:33 pm

Hello,

Can you post the WS_FTP log so we can see the difference between that working client connecting externally and the IE client failing to connect externally?


Thanks,

Post Reply