Changed Router & Now I Can't Access Server

This forum is for anyone experiencing problems related to their firewall settings. More specifically, anyone experiecing connection issues should take a look at this forum.
Post Reply
DRVM

Changed Router & Now I Can't Access Server

Post by DRVM » Fri May 07, 2004 12:01 pm

I was using a 4 port Linksys Router and was routinely able to access the FTP Server from outside.

Now that I replaced it with a D-Link DI-604 and forwarded ports 20-21 to the machine running Cerberus FTP Server, I get the following message when trying to access it from outside of my network:

"An error occurred opening that folder on the FTP Server. Make sure you have permission to access that folder.

Details:
200 Type ASCII
200 Port command received
425 Unable to open data connection"


Cerberus FTP Server also reports:
"Fri May 07 11:44:01 2004 7 Incoming connection request on interface 192.168.0.101
Fri May 07 11:44:01 2004 7 Connection request accepted from 64.109.216.110
Fri May 07 11:44:01 2004 7 USER Test
Fri May 07 11:44:01 2004 7 PASS ***********
Fri May 07 11:44:01 2004 7 OPTS utf8 on
Fri May 07 11:44:01 2004 7 SYST
Fri May 07 11:44:01 2004 7 SITE help
Fri May 07 11:44:02 2004 7 PWD
Fri May 07 11:44:02 2004 7 TYPE A
Fri May 07 11:44:02 2004 7 PORT 64,109,216,110,236,220
Fri May 07 11:44:02 2004 7 LIST
Fri May 07 11:44:07 2004 7 No connection could be made because the target machine actively refused it.


Fri May 07 11:46:12 2004 7 The connection was closed by the remote socket.
Fri May 07 11:46:12 2004 7 Connection terminated.
Fri May 07 11:46:13 2004 6 The connection was closed by the remote socket.
Fri May 07 11:46:13 2004 6 Connection terminated."



When accessing Cerberus FTP Server from another machine on the same network and using my WAN IP address, it works fine.

Any ideas?

Adrian

Post by Adrian » Sat Jul 10, 2004 1:24 pm

hi, my log looks exactly the same as his:

Steps i have taken and confirmed more than 5 times:
~Set PASV to WAN ip of my router for the LAN connection in Cerberus
~Set PASV Range to be forwarded to my server's LAN IP
~Set Ports 20 & 21 to be forwarded to my server's LAN IP

It worked once for me for like 5 mins, 1 day ago, but then everything died thanks to my luck lol and i cant recreate the circumstance :)

Adrian

Post by Adrian » Sat Jul 10, 2004 1:25 pm

ok ignore that last post

Post Reply