I can connect to my server, but I cannot see any directories

Questions dealing with specific FTP clients and Cerberus FTP Server.
Post Reply
Crash$Headache
Posts: 1
Joined: Fri Apr 14, 2006 4:07 am

I can connect to my server, but I cannot see any directories

Post by Crash$Headache » Fri Apr 14, 2006 4:11 am

Hello,

I can connect to my server, but I cannot see any directories. I setup the server, it is running. I set up an account. From another computer I connect and on the server it says I connected successfully. I have also set directories that the account can access for downloads and uploads, but in IE6 i get a blank screen :oops: . Any suggestions?

Thanks,

Crash

doch83
New User
Posts: 4
Joined: Fri Jul 07, 2006 7:33 pm
Contact:

Are you in passive mode?

Post by doch83 » Fri Jul 07, 2006 7:36 pm

I had the same problem when my clients were using passive mode (dreamweaver and Windows Explorer). Try unchecking the Passive Mode check box and try again.


Hope that helps!

rimston
Posts: 1
Joined: Thu Jul 13, 2006 2:36 am

Post by rimston » Thu Jul 13, 2006 2:39 am

Which FTP Client you use? I'm use CyD FTP Client XP (http://www.cydsoft.com) with no problem

Zoofield
New User
Posts: 6
Joined: Sun Oct 01, 2006 12:10 pm

Post by Zoofield » Sun Oct 01, 2006 12:16 pm

I’m having the same problem with directories being listed. I did disable pasv mode in internet explorer and it did work. But I am not always at a comp that would allow me to disable pasv transfers so…

What exactly is a pasv transfer and how do I get it to work?

Zoofield
New User
Posts: 6
Joined: Sun Oct 01, 2006 12:10 pm

Post by Zoofield » Sun Oct 01, 2006 10:56 pm

Now having read a few things about FTP…

I would have to conclude that there is something wrong with this version of this ftp server.

Having tried a couple different servers in vmware and actual, I only get this problem with Cerberus. I do believe it is a pasv – active issue, but it has nothing to do with firewall configuration has I have tried it without a firewall being present, windows and/or any other (complete uninstall). (I use Comodo firewall and I know what ports are).
I can’t even get a dir list using 127.0.0.1 on a clean install with windows firewall disabled.

It’s too bad because I really like the interface of this program.

Zoofield
New User
Posts: 6
Joined: Sun Oct 01, 2006 12:10 pm

Post by Zoofield » Mon Oct 02, 2006 1:01 am

Tried one more time to get this thing to work.

The default or (Auto detection?) does not seem to work.

If I set the ip manually it does work, but this is a bit impractical on a dynamic connection.

Does not work with Opera browser, says commands unknown. This is the browser I use so... this is an issue...

Hope these things get fixed soon.

mdj
Moderator
Posts: 656
Joined: Mon Aug 18, 2003 4:00 am
Location: Denmark
Contact:

Post by mdj » Mon Oct 02, 2006 3:10 am

- but did you get the directory listing to work? I assume you didn't. Even though you have disabled the desktop firewall, there may still be a problem with the router. Does it forward the right ports? I assume you have a practicaly passive range defined in Cerberus, (1025-3500 or something), but check that too. Also, post a log showing the problem, but I am certain the problem is that the passive data connection never reaches the server for some reason. Passive is working like a charm on my own server, so Cerberus is not completely broken at this point.

Never tried Opera... - but post a log.
Morten Due Jørgensen
http://www.mdjnet.dk

Zoofield
New User
Posts: 6
Joined: Sun Oct 01, 2006 12:10 pm

Post by Zoofield » Mon Oct 02, 2006 12:47 pm

I think I know what is going on know…

My problem was/is…

I am testing this firewall on a network without a WAN (there is and isn’t), I was expecting that the PASV Auto Detect setting would figure this out and use the default adapters IP (It was trying to use the WAN IP available or not).

Of course it does not do this, if there is no WAN what does this option do?
Other ftp clients seem to handle this different.

Of course that’s why there is the use a different IP option. (Different/Confusing)

But now things work (I understand).

How often does Cerberus check the WAN IP, is it only at startup?
What happens when your IP changes without a clean start?
Will Cerberus detect this? I would guess not, because of the way it reacted to my LAN settings.

Thank you for the responses and the great program.

For those having problems look at what IP is being used (in the log) when passive mode is started. Is it the WAN IP or the LAN IP?
----------------------------------------
modified 10/02/06 - 19:28 GMT

argh!!!....
Cerberus does not recognize EPSV (Opera).
and now...

Code: Select all

Oct 02 13:45:05  16  Incoming connection request on interface 192.168.2.2
Oct 02 13:45:05 16 Connection request accepted from 192.168.2.2
Oct 02 13:45:05 16 USER anonymous
Oct 02 13:45:05 16 331 User anonymous, password please
Oct 02 13:45:05 16 PASS ***********
Oct 02 13:45:05 16 230 Password Ok, User logged in
Oct 02 13:45:05 16 Anonymous user "anonymous" logged in with password "mozilla@example.com"
Oct 02 13:45:05 16 SYST
Oct 02 13:45:05 16 215 UNIX Type: L8
Oct 02 13:45:05 16 PWD
Oct 02 13:45:05 16 257 "/" is the current directory
Oct 02 13:45:05 16 TYPE I
Oct 02 13:45:05 16 200 Type Binary
Oct 02 13:45:05 16 PASV
Oct 02 13:45:05 16 227 Entering Passive Mode (12,217,178,47,183,163)
Oct 02 13:45:05 16 SIZE /
Oct 02 13:45:05 16 213 0
Oct 02 13:45:05 16 MDTM /
Oct 02 13:45:05 16 213 19790101000000
Oct 02 13:45:05 16 RETR /
Oct 02 13:45:05 16 500 User does not have download permission
Oct 02 13:45:05 16 PASV
Oct 02 13:45:06 16 227 Entering Passive Mode (12,217,178,47,183,164)
Oct 02 13:45:06 16 CWD /
Oct 02 13:45:06 16 250 Change directory ok
Oct 02 13:45:06 16 LIST
Oct 02 13:45:06 16 150 Opening data connection
Oct 02 13:45:06 16 226 Transfer complete
Oct 02 13:45:07 16 PASV
Oct 02 13:45:07 16 227 Entering Passive Mode (12,217,178,47,183,165)
Oct 02 13:45:07 16 SIZE /Pictures
Oct 02 13:45:07 16 213 0
Oct 02 13:45:07 16 MDTM /Pictures
Oct 02 13:45:07 16 213 20060929172247
Oct 02 13:45:07 16 RETR /Pictures
Oct 02 13:45:07 16 150 Opening data connection
Oct 02 13:45:07 16 Unable to open file: Access is denied.
Oct 02 13:45:07 16 550 File transfer failed
Oct 02 13:45:07 16 PASV
Oct 02 13:45:07 16 227 Entering Passive Mode (12,217,178,47,183,166)
Oct 02 13:45:07 16 CWD /Pictures
Oct 02 13:45:07 16 250 Change directory ok
Oct 02 13:45:08 16 LIST
Oct 02 13:45:08 16 150 Opening data connection
Oct 02 13:45:08 16 226 Transfer complete
Oct 02 13:45:17 16 The connection was closed by the remote socket
Oct 02 13:45:17 16 Connection terminated.
Oct 02 13:45:48 17 Incoming connection request on interface 192.168.2.2
Oct 02 13:45:48 17 Connection request accepted from 12.217.178.47
Oct 02 13:45:48 17 USER anonymous
Oct 02 13:45:48 17 331 User anonymous, password please
Oct 02 13:45:48 17 PASS ***********
Oct 02 13:45:48 17 230 Password Ok, User logged in
Oct 02 13:45:48 17 Anonymous user "anonymous" logged in with password "mozilla@example.com"
Oct 02 13:45:48 17 SYST
Oct 02 13:45:48 17 215 UNIX Type: L8
Oct 02 13:45:48 17 PWD
Oct 02 13:45:48 17 257 "/" is the current directory
Oct 02 13:45:48 17 TYPE I
Oct 02 13:45:48 17 200 Type Binary
Oct 02 13:45:48 17 PASV
Oct 02 13:45:48 17 227 Entering Passive Mode (12,217,178,47,183,167)
Oct 02 13:45:48 17 SIZE /
Oct 02 13:45:48 17 213 0
Oct 02 13:45:48 17 MDTM /
Oct 02 13:45:48 17 213 19790101000000
Oct 02 13:45:48 17 RETR /
Oct 02 13:45:48 17 500 User does not have download permission
Oct 02 13:45:48 17 PASV
Oct 02 13:45:48 17 227 Entering Passive Mode (12,217,178,47,183,168)
Oct 02 13:45:48 17 CWD /
Oct 02 13:45:48 17 250 Change directory ok
Oct 02 13:45:49 17 LIST
Oct 02 13:45:49 17 150 Opening data connection
Oct 02 13:45:49 17 226 Transfer complete
Oct 02 13:45:50 17 PASV
Oct 02 13:45:50 17 227 Entering Passive Mode (12,217,178,47,183,169)
Oct 02 13:45:51 17 SIZE /Pictures
Oct 02 13:45:51 17 213 0
Oct 02 13:45:51 17 MDTM /Pictures
Oct 02 13:45:51 17 213 20060929172247
Oct 02 13:45:51 17 RETR /Pictures
Oct 02 13:45:51 17 150 Opening data connection
Oct 02 13:45:51 17 Unable to open file: Access is denied.
Oct 02 13:45:51 17 550 File transfer failed
Oct 02 13:45:51 17 PASV
Oct 02 13:45:51 17 227 Entering Passive Mode (12,217,178,47,183,170)
Oct 02 13:45:51 17 CWD /Pictures
Oct 02 13:45:51 17 250 Change directory ok
Oct 02 13:45:51 17 LIST
Oct 02 13:45:51 17 150 Opening data connection
Oct 02 13:45:51 17 226 Transfer complete
Oct 02 13:45:55 17 The connection was closed by the remote socket
Oct 02 13:45:55 17 Connection terminated.
Firefox;
The first connection from Lan and Lan IP used succeeds in loading Pictures dir the second from LAN but with WAN IP used fails???

And the dame instert Code button crashes my browser!!!

Zoofield
New User
Posts: 6
Joined: Sun Oct 01, 2006 12:10 pm

Post by Zoofield » Mon Oct 02, 2006 4:26 pm

With Firefox acting strange I decided to fire up my other ftp server (Serv-U) just to make sure my ports and firewall were doing there thing.

Pasv Ports: 47001-47021 (Great!!! Now you have my ports and my IP :wink: )

Serv-U:
Firefox – intermittent, sometimes yes some times no..hmm..
Opera – 100%
IE – 100%
FileZilla – 100%

Cerberus:
Firefox – Only list home dir
Opera – command does not work
IE – 100%
FileZilla – 100%


Is Firefox not listening?
IE seems to be
FileZilla seems to be
Opera unfortunately no way to tell


???

mdj
Moderator
Posts: 656
Joined: Mon Aug 18, 2003 4:00 am
Location: Denmark
Contact:

Post by mdj » Mon Oct 02, 2006 4:28 pm

I am not all that sure about the auto detect wan feature, I don't use it myself. I believe it checks every 5 minutes or so by querying an external site, but I am not sure, I haven't studied this, as I don't need it myself. My guess is, that if the wan disappears, it can't confirm the ip, but that is no reason to fall back on the internal ip, after all, it might just be the external site being down.

I am not sure how to read the comments you have made to the log. As far as I see, all downloads fails, because Pictures is a directory, not a file. This is a known Mozilla bug (see other articles here), but an extra refresh might do the trick (I don't use Mozilla as client myself).

What is that button that crashes your browser? I guess that is gonna be tough to pin on the server. ;-)
Morten Due Jørgensen
http://www.mdjnet.dk

Zoofield
New User
Posts: 6
Joined: Sun Oct 01, 2006 12:10 pm

Post by Zoofield » Mon Oct 02, 2006 5:38 pm

To bad this program has such problems with (seems) every browser except IE.

It’s inconvenient to be at a friend’s house and you want to show him/her a file and you’re required to install a special client.

That pretty much ruins this program for me.

A link to a thread about the Firefox issue from the beginning of 2005.
Almost 2 years ago!

http://www.cerberusftp.com/phpBB3/viewtopic.php?p=3322&
http://www.cerberusftp.com/phpBB3/viewtopic.php?t=888

This forum needs a sticky about known and unresolved issues.

This program sits in my sys-tray only using 500K the best I have seen from any ftp server. Makes it hard to leave.

mdj
Moderator
Posts: 656
Joined: Mon Aug 18, 2003 4:00 am
Location: Denmark
Contact:

Post by mdj » Tue Oct 03, 2006 4:56 am

I think the latest release (2.4) solves some of the problem with Firefox, I am not quite sure.

I agree it would be nice to have some sort of "database" over unsolved problems. Post it under Suggestions.
Morten Due Jørgensen
http://www.mdjnet.dk

Post Reply